2018-ban ünnepelte a 30. gyártási évét a Hodács Lajos által készített opék.
Nem kis időintervallumról van szó! Bőven volt idő a szakma fortélyainak a legapróbb mértékű precíz elsajátítására.
Ezt megünnepelve a gyártó Hodács Composites, "Primus Cursus Vándordíjat" alapított.

Az alapító okirat szerint 2018-2028 között évente, azon magyar nemzetiségű versenyző nyerheti el a díjat, aki a mindenkori Magyar Optimist Bajnokságon az első bajnokságosok közül a legjobb lesz.

A Vándordíj mellé jár egy Kísérő díj, amit a mindenkori győztes mindig megtarthat, valamint egy 100.000.- Ft értékű utalványt is beválthat a Hodács Composites műhelyében. A díj véglegesen azon Sportegyesületé lesz, melynek a versenyzői a legtöbbször nyerték el a Vándordíjat.

A díjak egyedi készítésű iparművész termékek. A készítő Kutassy László, akinek munkásságát a vitorlás versenyzők már jól ismerhetik (pl. Nádas Kupa díjak is tőle származnak).

2018-ban, azaz első alkalommal a díjat Bozóki Janka (HUN 314) VVSI-s versenyző nyerte el. Gratulálunk!
Továbbá kívánunk a következő évi első bajnokságosoknak sikeres felkészülést a 2019-es OB-ra!

Nos, eltelt egy újabb év, így 2019-ben, immár második alkalommal kerül elnyerésre a Vándordíj. 2019-ben Andrik Artúr (HUN 377) THE-YKA versenyzője bizonyult a legjobb első bajnokságosnak! Gratulálunk!

Telnek az évek... és így egy újabb Magyar Bajnokság került megrendezésre. 2020-ban szoros küzdelemben végül Zarándy Martin (HUN 2009), SVE versenyzője bizonyult a legjobb első bajnokságosnak! Gratulálunk!

Immár a negyedik alkalommal kerül átadásra a díj, melyet 2021-ben Lukáts Zsombor (HUN 958), a THE-YKA versenyzőre nyert el. Gratulálunk!

Nem igazán kellett sokat várni, hogy ismét eljöjjön az OB, igaz összességében a díj kiírása szerint (2018-2028) félidőben vagyunk. Idén, 2022-ben Zsédai Anasztázia Léda (HUN 958) a THE-YKA versenyzője nyerte el. Gratulálunk!

2023-ban a hatodik alkalommal került kiosztásra a Vándordíj, azaz túl vagyunk a 10 éves periódus felén (!!). Idén Csalló Bulcsú (HUN 1303) a Procelero SE versenyzője nyerte. Gratulálunk!

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.